14 Kasım 2023 Salı

HPV AŞILARI DOLANDIRICILIĞI

   

Dolandırıcılık ve sistematik yalan tıp kartelinin hiçbir işe yaramayan, hiçbir hastalığı iyileştirmeyen etkisiz tıbbi ürünlerinin satışı için kullandığı bir yöntemdir. Gerçekte bir hastalık olmayan, ciddi bir sağlık sorunu oluşturmayan, tedavi gerekmeyen bir sorun tehlikeli ve öldürücü bir hastalık gibi takdim edilir; önemsiz hastalık ve bunun neden olduğu sonuçlar konusunda “herhangi bir kanıt olmaksızın doğru olduğu varsayılan” bir varsayım (postulat) oluşturulur. Gene aynı mantıkla hiçbir etkisi olmayan bir ilaç, aşı veya cihaz bu durumda kullanılması gereken bir ürün olarak pazarlanmaya başlanır.   

 Halkın bu uyduruk ilaç, aşı veya malzemeyi alması ve kullanması için bunu zorunlu bir ihtiyaç gibi görmesi gerekir. Bu gibi etkisiz, zararlı dandik (düzmece) ürünler siyasi partiler, belediyeler, sözde aydınlar, TV kanalları ve hekimler tarafından tavsiye edilir. Buna propaganda ile zihin kontrolü diyebiliriz.

  Bu ürünler önce bazı kişilerde kullandırılır. Daha sonra giderek yaygın hale gelir. Bu aşamada artık kimse bu ürünlerin bir etkisi olup olmadığnı, bir işe yarayıp yaramadığını, bir hastalığı tedavi ettiğini ve önlediğini bile düşünmemeye başlar.

Bunun son örneği kovid aşılarıdır. Bu aşılar için düzenlenen onam belgelerinde aşının herhangi bir koruyucu etkisinin olup olmadığının; ileride olumsuz sağlık sorunlarına yol açıp açmadığının belli olmadığı açık olarak yazıldığı halde, birçok kişi bu onam belgelerini dâhi okumadan aşı yaptırmak için koşturmuştur.

HPV aşıları içinde böyle bir varsayım mekanizması kurgulanmıştır.

HPV aşı kampanyası ile hiç kimsenin önemsemediği, önemli bir hastalık ve sağlık sorunu olmayan genital siğiller, çok tehlikeli bir hastalık etkeni olarak takdim edilmektedir. HPV aşılarını yapan ilaç firmaları bu siğilleri HPV virüslerinin yaptığını; bu HPV virüslerinin MUTLAKA rahim ağzı kanseri yaptığını; siğillerin bu nedenle çok önemli bir sağlık sorunu olduğunu; HPV aşıları kalıcı bir bağışıklık (?) oluşturulabileceği ve bu şekilde birkaç HPV virüsünün yaptığı rahim kanserlerinin engellenebileceği iddia edilmekte ve insanları beyni bu yalanlarla yıkanmaktadır. Kurgu aslında bu kadar uzun anlatılmamaktadır: Herkesin yakalandığı ve öldüğü rahim ağzı kanserlerinin önlenmesi için bütün kadınların HPV aşıları ile aşılanması gerektiği söylenmektedir. Kadınların çoğu, bu uyduruk aşı ile, hiç görmediği, duymadığı rahim ağzı kanserine yakalanmaktan kurtulacaklarını sanmaktadır.   

HPV aşıları  kampanyaları, tıp kartelinin günümüzde yaygın olarak kullandırılan, hiçbir hastalığı iyileştirmeyen tıbbi ürünlerini satmak için kullandığı nitelikli dolandırıcılık faaliyetinin bir örneğidir. Diğer tedaviler gibi bu da giderek tartışılmaz bilimsel bir doğru gibi algılanmaya başlanmıştır.

Nitelikli dolandırıcılık Türk Ceza Kanunu’nun 158.maddesinde düzenlenmiştir. HPV aşı dolandırıcılığı Kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından yararlanmak suretiyle (c fıkrası) , Kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu meslek kuruluşlarının, siyasi parti, vakıf veya dernek tüzel kişiliklerinin araç olarak kullanılması suretiyle (d fıkrası), Basın ve yayın araçlarının sağladığı kolaylıktan yararlanmak suretiyle (g fıkrası) işlenen suçlardır. Modenr tıp, sahte kovid salgınında, kanser tedavilerinde, yüksek tansiyon (kan basıncı), tip 2. Diyabet tedavisi, aspirin, mide koruyucuları, Alzheimer tedavisi, psikiyatrik rahatsızlıklar için sahte tedavi önerilerinde bulunmaktadır.

 • HPV virüsleri hemen herkeste bulunan ve vücut tarafından kendisine karşı kalıcı bağışıklık oluşturulamayan virüslerdir. 200’den fazla türü olan bu virüslerin bir kişinin vücudunda bulunup bulunmadığı veya hangilerinin bulunduğunu gösteren bir kanıt yoktur. Virüslerin varlığını gösteren kesin bir tesşhis yöntemi bulunmadığı gibi, bu amaçla yapılan bir çalışma da yoktur.  Bir kişinin vücudunda bulunan HPV’lerin kansere neden olduğunu gösteren hiçbir kanıt yoktur. Esasen bu saçma varsayım hiçbir bilimsel yöntemle kanıtlanamayacak olan desteksiz bir varsayımdır. Rahim ağzı kanseri herkeste görülen bir hastalık değildir. Kendisinde hiç rahim ağzı kanseri olmayan milyonlarca kişide HPV virüsleri bulunabileceği gibi, kanserli bazı kişilerde de HPV virüsleri aynı zamanda mevcut olabilir. Sadece bir arada bulunma olarak tanımlanabilecek bu durum bu  virüslerin kanser yaptığı yönünde bir kanıt oluşturmaz.

• Sıradan kişiler virüsün ne olduğunu, nerede bulunduğunu, siğil yapıp yapmadığını, bunun bir sağlık sorunu olup olmadığını bilmez. Siyasi partiler, belediye başkanları, Sağlık Bakanı, meşhur TV programcıları bu konuda yalan bir propaganda yaptığında halk kolayca bunlara inanabilir. Bu nedenle HPV propagandası “Kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından yararlanmak suretiyle” yapılan aldatıcı bir propagandadır.

• HPV virüsleri birçok kişinin vücut hücreleri içinde uyku halinde bulunabilir. Bunlara karşı kalıcı bir bağışıklık oluşmaz. HPV aşıları ile de virüslere karşı kalıcı bir bağışıklık oluşturmak mümkün değildir. Aşıdan sonra bir iki yıl içinde siğil oluşmaması,HPV aşıların etkinliği için bir kriter olarak gösterilmektedir. Elektrokkoter veya dondurma ile tahrip edilen siğillerde de bu siğillerin kalıcı olarak yok edilmesi mümkündür. Önceden genital siğili olmayan bir kişi, aşı yaptırsa da yaptırmasa da şüpheli bir cinsel ilişkide bulunmadığı sürece siğil oluşumu zaten gözlenmeyecektir.  Aşıdan sonra birkaç sene siğil oluşmaması bu kişide raihim ağzı kanseri gelişmeyeceğinin bir kanıtı olmaz. Kanser gelişirse yalan boldur: Bu kanseri kendisi için aşı yapılan virüsler değil, henüz aşısı yapılmayan diğer HPV virüleri ile oluşmuştur yalanı söylenir.  

• HPV, human papillomavirus kısaltmasıdır. HPV virüsünün (Human papilloma virus - İnsan papilloma virüsü) 200'den fazla çeşidinin bulunduğu ve bunlardan 40'ı genital siğillere neden olduğu;  iddia edilmetedir. En çok siğillere yol açan tip HPV 6 ve HPV 11 virüslerinin deen fazla genital siğil yapan virüsler olduğu iddia edilmektedir. Farklı virüs türlerine karşı aşı üretildiğinde siğil yapan virüs sayısı da arttırılacaktır. Şu an sınır 200 aşıdır. Ayak tabanında bulunan verrüler de HPV virüsleri ile oluşur. Bir çok kişide görülen aft ve uçuklar da HPV virüsü gibi kalıcı bağışıklık oluşturmayan ve konakçı vücudundaki hücrelerde ömür boyu varlığını devam ettirecek olan herpes simplex virüsleri ile oluşmaktadır. Çok yakında bunlar için de aşı geliştirilirse kimse şaşırmasın… Günümüzde herhangi bir kişide hangi HPV virüslerinin veya diğer virüslerin bulunduğunu saptayacak bir teşhis yöntemi yoktur. Siğil yapan veya yapmayan bir HPV virüsünün bir kişinin derisinde veya genital bölgesinde var olup olmadığı kesin olarak belirlenemez.  

• Diğer kanserlerde olduğu gibi rahim ağzı kanserinin nasıl oluştuğu, mekanizması bilinmemektedir.  Kanserojen yani kanser yapan nedenler bilinmektedir fakat bunların nasıl kanser yaptığı bilinmemektedir.  

 

Herkeste çok farklı HPV virüsü (suşu) türü mevcut iken bunlardan bazılarını kanser yaptığını; ve bunlardan sadece bir kaçı için yapılan HPV aşıları ile önlenebileceğini iddia etmek saçma bir  varsayımdır.   İyonizan radyasyon, hormon ilaçları, GDO’lu bitkiler, tarım ve böcek ilaçlarının kanser yaptığı bilinmektedir fakat HPV virüsleri bunlar gibi kanserojen bir faktör değildir.

  HPV virüsleri kuvvetli bağışıklık oluşturmadığı için bunlar aşı veya başka bir yöntemle vücuttan eradike edilemez. Tamamen ortadan kaldırılamaz. Zaten var olup olmadıklarını hiçbir zaman öğrenemeyiz ve belirleyemeyiz. Sadece siğil varsa bu siğil HPV virüslerinden birisi tarafından oluşturuluyor diyebiliriz. Ayrıca siğillerden virüs tahlili ve analizi diye pratik bir tanı yöntemi de yoktur.

  Siğiller görülerek teşhis edilir. Kişi rahatsız oluyorsa dondurularak ve yakılarak başarı ile yok edilir. Kendiliğinden de ortadan kaybolabilir. Bu semptomatik bir çözümdür.  

  HPV aşılarının etkisini göstermek için aşı yapıp iki yıl içinde siğil gelişip gelişmediğine bakmak saçma bir kurgudur. Kanser belki on, on beş yıl sonra görülecektir. Aşı pazarlayıcıları, bu durumda da aşının kendisine karşı aşı yapılan virüslerin kanser yapmasını engellediğini; gelişen kanserin de aşıda bulunmayan virüslerle olduğu söylenecektir. Bunlarda yalan çok. Fakat nedense kimse bunları düşünmez ve sormaz.  

  Son zamanlarda mRNA aşısı teknoloisi sadece virüslere karşı değil kansere karşı üretilmeye başlanan aşılarda da kullanılmaktadır. Bunun nedeni, toplumun önceki mRNA aşılarını  körü körüne kabul etmesi, güvenmesidir. İlaç kartelleri de bu teknoloji ile yapılan her aşının öncekilerde olduğu gibi sorgulanmadan kabul edilebileceğini bilmektedir. Çünkü çok güçlü bir satış ağı, küresel sisteme uygun bir sağlık sistemi, kendisine bağlı siyasi yapı ve güçlü propaganda mekanizması vardır. Önümüzdeki günlerde mRNA teknolojisi ile üretilen, aslında hiçbir işe yaramayan, etkisiz ve gereksiz birçok tıbbi ürünün piyasaya sürüleceğini söylemek kahinlik değildir. “mRNA,” bilgisayar gibi, MR gibi gizemli bir kod olup, bu harflerin geçtiği her şey kişilerde sorgulanmayan bi güven oluşturmaktadır.  

Sağlık sistemi konusunun tıbbi değil siyasi ve ekonomik bir konudur.  

HPV AŞISI PROPAGANDASINI YAPAN TANITIM ELEMANLARI

Tıp kartelinin ekonomik ve siyasi gücü küçümsenmemelidir. Kartel şimdi de siyasi partileri ve bizzat Sağlık Bakanı gibi bakanları kendi ürünlerinin pazarlanmasında sıradan bir eleman olarak kullanmaya başlamıştır.   

Aşağıdaki haberler diğerlerinde olduğu gibi HPV aşı kampanyalarının da tıbbi değil siyasi bir kampanya olduğu anlaşılacaktır. Türkiye’nin ciddi birçok sorunu varken siyasi liderler, TV kanalları neden aşı ve ilaç (SMA ilacı gibi) kampanyaları ile uğraşır? Bunun üzerinde düşünmek gerekir.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun HPV açıklamaları:

Kılıçdaroğlu: İktidara geldiğimizde HPV aşısı ücretsiz olacak

07/11/2021 21:14  https://www.diken.com.tr/kilicdaroglu-iktidarimizin-ilk-haftasinda-istanbul-sozlesmesini-yururluge-koyacagiz/

https://twitter.com/i/status/1457404327157448710

Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde kadınlara yönelik hayata geçirecekleri vaatleri açıkladı  By Euronews Yayınlandı 07/11/2021 - 21:26   Kılıçdaroğlu açıklamasında, İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden hayata geçireceklerini, rahim ağzı kanserini önleyen HPV aşısı dahil kadınlar için önleyici sağlık harcamalarının ücretsiz olacağını söyledi.

https://tr.euronews.com/2021/11/07/k-l-cdaroglu-iktidara-gelmeleri-halinde-kad-nlara-yonelik-hayata-gecirecekleri-vaatleri-ac

17.12.2021 Rahim Ağzı Kanserini Önleyen HPV Aşısı Ücretsiz Olacak

https://chp.org.tr/haberler/rahim-agzi-kanserini-onleyen-hpv-asisi-ucretsiz-olacak

 

HPV AŞISININ ÜCRETSİZ OLARAK HERKESE YAPILMASINI CHP SAVUNUR DA AKP BUNU YAPAMAZ MI? Onlar savunur; AKP yapar. Sloganı da pek güzel.

Bakan Koca duyurdu: HPV aşılaması başlayacak

Uzun süredir ücretsiz olması için kampanya yürütülen, rahim ağzı kanserine karşı koruma sağlayan HPV aşısına dair Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilk kez açıklama yaptı. Koca, "Belirlenen bir grupla aşılamaya başlayacağız" dedi.

25.11.2022 - 12:42

Haberler - NTV Haber - Anadolu Ajansı

https://www.ntv.com.tr/saglik/bakan-koca-duyurdu-hpv-asilamasi-baslayacak,ckcdfXkr5E-01gwCBYC86Q

 

Eczacı Cem Kılınç: 'HPV aşısı ücretsiz olsun' mücadelesi kazanıma ulaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Belirlenen bir grupta aşılanmaya başlayacağımızı ve kapsamını kademe kademe geliştireceğimizi ifade etmek isterim" dedi. Ücretsiz aşı kampanyası yürüten eczacı Cem Kılınç, "18 ay önce başlattığımız HPV Aşısı Ücretsiz Olsun mücadelemiz Bakan'ın mecliste yaptığı konuşmayla kazanıma ulaştı" değerlendirmesini yaptı.

          Giriş: 25.11.2022 00:51

          https://www.birgun.net/haber/eczaci-cem-kilinc-hpv-asisi-ucretsiz-olsun-mucadelesi-kazanima-ulasti-411212

Askıda simitten sonra askıda HPV aşısı

"HPV AŞISI ÜCRETSİZ OLMALI

"Askıda HPV aşısı kampanyası başlatıldı

Eczacı Cem Kılınç, 3 Haziran 2021'de sosyal medya hesabından, eczane nöbetlerini genç kadınların HPV aşısını yapmak için tuttuğunu sosyal medyadan duyurdu. Bu ilk tweet kampanyaya dönüştü. Şimdiye dek en az 220 kadına ücretsiz olarak HPV aşısı yapıldı.

Evrim Kepenek

İstanbul - BİA Haber Merkezi  06 Ocak 2022, Perşembe 00:02

https://m.bianet.org/bianet/toplumsal-cinsiyet/255799-politik-bir-asi-olan-hpv-neden-ucretsiz-olmali

Uğur YILMAZ    14.11.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HASTALIK VE RAHATSIZLIK KAVRAMLARI ARASINDAKİ FARKLAR

  Not: Temel önyargıların bir tarafa bırakılarak okunmasında yarar vardır . Aforizma: Doktorunu seçerek hastalığını da seçersin. (Choose...